شیراز - خبرگزاری مهر: عوامل انسانی و خشکسالیهای طولانی که محیط زیست استان فارس را در تسخیر خود قرار داده امروز جنگلهای دشت موک شهرستان فیروزآباد فارس را نیز به لیست خود اضافه کرده تا شایعاتی در مورد تاثیرات آلاینده های ناشی از کارخانه سیمان منطقه به گوش برسد.
به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، طی 1.5 سال گذشته خبرهای مستمر و متعددی ناشی از خشکی برخی از تالابهای استان فارس ناشی از خکشسالی در استان فارس مطرح شد که پای ثابت اکثر آنها نیز عوامل انسانی نظیر احداث سد، حفر چاه غیر مجاز و... بوده است.
تالابهای بختگان، تالاب پریشان و دریاچه مهارلو از جمله مصادیقی هستند که عوامل انسانی و خکشسالیهای پی در پی بر کاهش سطح آب و همچنین خشکی مطلق برخی از آنها تاثیر گذاشته و هر روز نیز بر زوال این محیط های زیست غنی و ارزشمند افزوده می شد.
در آخرین اخبار و موضوعاتی که دوستداران محیط زیست مطرح کرده اند بحث فعالیت کارخانه سیمان فیروزآباد مطرح شده که در صورت ادامه این روند آلاینده های آن بر جنگلهای اطراف منطقه یعنی دشت موک تاثیراتی بر جای می گذارد.
بر اساس آنچه مطرح شده تاثیراتی که آلانیده های این کارخانه بر جنگلهای دشت موک بر جای گذاشته باعث شده که دادستانی فیروزآباد نیز موضوع را پیگیری کرده و از مسئولان کارخانه نسبت به استفاده از فیلترهای این کارخانه توضیح بخواهد.
عکس تزئینی است
در این راستا رئیس محیط زیست شهرستان فیروزآباد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد که محیط زیست شهرستان نامه ای درباره آن لاین کردن سیستم این کارخانه به مسئولان آن ارسال کرده است.
کشاورز البته موضوع خاموش کردن فیلترها را در برخی از ساعات شبانه روز رد کرد و مدعی شد نامه ای که محیط زیست ارسال کرده بیشتر مربوط به آن لاین کردن سیستمهای این کارخانه برای ثبت و ارزیابی تمام وقت آلاینده های کارخانه سیمان بوده تا از حد استاندارد و مجاز فراتر نرود.
شهرستان فیروزآباد در فاصله 90 کیلومتری شهرستان شیراز قرار دارد و جنگلهای دشت موک نیز در فاصله 40کیلومتری فیروزآباد واقع شده و کارخانه سیمان این شهرستان نیز در همین حوالی قرار دارد.
به گزارش مهر، استان فارس سه ناحیه از پنج ناحیه رویش جنگلی را در خود جای داده که شامل زاگرسی، ایران تورانی و خلیجی و عمانی است که جنگلهای دشت موک در عرصه ناحیه ایران تورانی قرار دارد.
برابر بررسیهای صورت گرفته این عرصه مساحتی حدود 12 هزار و 500هکتار را به خود اختصاص داده و دارای گونه هایی نظیر بنه، بادام، کیالک، ارژن و.. است و از نظر بارنگی سالیانه نیز با متوسط سالانه 560 میلی متر وضعیت به نسبت مناسبی را در مقایسه با خشکسالیهای اخیر به خود اختصاص داده ضمن اینکه با بررسی ظاهری پوشش درختی منقطه می توان به وجود درختان کهنسال متعددی در این جنگل نیز پی برد.
در این بین مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان فارس نیز وجود آلاینده های کارخانه ها را بر پوشش درختی مناطق مضر می دانند و در این خصوص عقیده دارند که چنانچه رسوبات ناشی از آلاینده ها بر بدنه بیرونی درختان قرار گیرد در وضعیت پوشش آن منطقه تاثیراتی بر جای خواهد گذاشت.
منبع:خبرنگار مهر